Wereldwinkel Goor   Grotestraat 68, 7471 BR Goor,  Tel: 0547 - 271767
Openingstijden:
Ma
13.00 - 17.30
Di
09.30 - 17.30
Wo
09.30 - 17.30
Do
09.30 - 17.30
Vr
09.30 - 17.30
Za
09.30 - 17.00Koninklijke onderscheiding voor (oud)medewerkster Wereldwinkel Goor.
Ine Bonzet op de foto naast burgemeester Goudt
We zijn trots te mogen vermelden dat Hare Majesteit Koningin Beatrix een koninklijke onderscheiding heeft verleend aan Ine Bonzet-Makkinga, medewerkster van het eerste uur van Wereldwinkel Goor.
Zij is benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Drs. J.H.A. Goudt gaf aan welke bijzondere verdiensten uit de afgelopen 40 jaar hebben geleid tot de voordracht tot deze benoeming.

Als moeder van drie schoolgaande kinderen trad ze in 1971 toe tot het schoolbestuur van de Protestants Christelijke Basisschool Prins Constantijn in Goor. Voor zeer uiteenlopende regelzaken en uitvoerende werkzaamheden op school nam zij de verantwoordelijkheid op zich. Voor de schoolleiding was zij iemand waar men volledig op aan kon. Jarenlang organiseerde en coördineerde zij het vervoer naar en van school voor de leerlingen uit de verder weg gelegen woonwijken. De verkeersveiligheid voor de leerlingen stond hoog in haar vaandel en vanuit dat perspectief heeft ze vele jaren de coördinatie van de verkeersbrigadiers voor haar rekening genomen. Maar ook het opzetten, het inrichten en onderhouden van een schoolbibliotheek en
vele hand- en spandiensten voor de school en haar leerlingen. Gedurende 10 jaar een belangrijke schakel voor de school.

Ine heeft ook gedurende 30 jaren een belangrijke rol vervuld voor het NIVON, afdeling Goor. Nog steeds is ze, als gastvrouw en huiswacht actief voor het Natuurvriendenhuis Krikkenhaar in Bornerbroek. Nederland telt 15 van dit soort gastenverblijven. In heel Europa bevinden zich er maar liefst 1000. Centrale doelstelling is ontmoeten, ontspannen, ontdekken en ontplooien met respect voor de omgeving. Een uniek soort vakantiehuis, geschikt voor groepen en individuele gasten. Voor rondtrekkende wandelaars is ten allen tijde een overnachtingsplaats beschikbaar.
Naast deze inzet voor het onderwijs en de natuureducatie hebben ook de Hervormde Gemeente Goor en de Wereldwinkel Goor al jarenlang profijt van de vrijwillige inzet.
Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid zijn kenmerken die in al haar activiteiten duidelijk naar voren komen.

De vrijwilligers van Vereniging Wereldwinkel Goor leerden haar kennen als een behulpzame collega, niet alleen in de verkoop maar ook de schoonmaak kreeg haar bijdrage. In haar jarenlange inzet is zij iemand die het werk ziet liggen en met een ander meeleeft. Zij ontving  een op maat gemaakt boeket met handgeschreven felicitaties  van alle collega’s uit de wereldwinkel.