Wereldwinkel Goor   Grotestraat 68, 7471 BR Goor,  Tel: 0547 - 271767
Openingstijden:
Ma
13.00 - 17.30
Di
09.30 - 17.30
Wo
09.30 - 17.30
Do
09.30 - 17.30
Vr
09.30 - 17.30
Za
09.30 - 17.00




Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 40 minuten

• 300g zilvervliesrijst*
• 4 paprika's, in verschillende kleuren
• 1 grote courgette
• 3 el olijfolie extra vierge*
• 1 zak kooksaus Bobotie*
• 125 g cashewnoten gezouten*
• grof gehakt
• zout en vers gemalen peper




Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product
Gevulde groenten met bobotie en rijst

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd een dakje van de paprika's en verwijder de zaden. Snijd de courgette in 4 gelijke stukken en hol deze uit. Snijd het courgettevruchtvlees in kleine blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en roerbak de courgettestukjes kort. Voeg de kooksaus toe. Giet de rijst af en meng deze samen met de helft van de cashewnoten door de bobotiesaus. Voeg naar smaak zout en peper toe. Bestrijk de buitenkant van de groenten en de bodem van de ovenschaal met de overige olie. Vul de groenten met het bobotiemengsel en zet in de ovenschaal. Garneer de groenten met de overige cashewnoten. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de groenten circa 30 minuten tot deze beetgaar en de nootjes goudbruin zijn. Serveer dit gerecht met een frisse salade.

Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als FairTrade Origiriai-product

Wijntip: Rosé, Zuid-Afrika. FairTrade Original


Terug naar recepten