Wereldwinkel Goor   Grotestraat 68, 7471 BR Goor,  Tel: 0547 - 271767
Openingstijden:
Ma
13.00 - 17.30
Di
09.30 - 17.30
Wo
09.30 - 17.30
Do
09.30 - 17.30
Vr
09.30 - 17.30
Za
09.30 - 17.00Food

Wereldwinkel Goor verkoopt fairtrade koffie van het merk Café de Origen, van de Almelose koffiebranders Neuteboom. ( www.cafedeorigen.com )
Het is koffie geproduceerd door kleine boeren uit verschillende Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen zoals Honduras, Peru en Ethiopië.
Café de Origen zet zich in om de toegang tot de Nederlandse markt te vergroten voor deze producenten. De koffie wordt rechtstreeks ingekocht bij de aangesloten producenten en betaalt hen een goede prijs. Hierdoor zijn de boeren in staat om hun kosten te dekken en te investeren in hun leefomgeving.

De koffie krijgt de karakteristieke smaak door een melange van 80 tot 90 procent Arabicabonen.

De koffie is verkrijgbaar in diverse varianten zoals 'aroma', 'goud', 'zilver','biologisch', 'decaf' en daarnaast is er keuze uit bonen, snelfiltermaling en pads.
Té de Origen
Wij hebben onlangs het thee-schap uitgebreid met een nieuw exclusief Fairtrade theemerk: Té de Origen, afkomstig van Neuteboom uit Almelo. Het is een bijzonder (goed) pakje thee.

Het belangrijkste om te weten van deze biologische thee is dat de productie geheel plaatsvindt in Sri Lanka. Dit gebeurt door een boerenorganisatie met 26 gemeenschappen van kleinschalige biologische theeproducenten.
Doordat de thee ter plaatse geteeld, verwerkt en verpakt wordt, blijft de meeste omzet in het productieland. Het betekent dus extra werk en inkomen voor deze boeren. De thee in de kleurige verpakkingen is te koop in zeven verschillende smaken, van Earl Grey tot Rooibos Spicy
Orange.

Daarnaast hebben we vrolijke waaiers, waarin alle theevariaties zijn verwerkt. Handig om alle smaken te proeven of leuk om cadeau te geven.

Een ander bijzonder cadeau is de enige echte 'High Tea', met alle zeven soorten thee. Dat betekent 140 keer genieten van deze heerlijke thee! De Té de Origen is te vinden in het foodschap naast de koffie van dit merk: Café de Origen.
Fairtrade food
In de schappen vindt u verder een uitgebreide keuze aan fairtrade levensmiddelen, waarvan vele met het Max Havelaar-keurmerk. Ook zijn er diverse biologische producten.

De koffie, thee en chocolade zijn waarschijnlijk bekend. Maar er is meer:

Zoals u ziet: te veel om op te noemen, dus kom langs en proef!